Platte daken

Plat dak
isoleren

Uw plat dak isoleren, of ruimer gezegd beschermen, is één van de specialiteiten van LAD. We beseffen heel goed dat het dak een heel kwetsbare zone is en daarom de grootste aandacht verdient.

Hoe LAD uw dak isoleert

Indien uw dak slecht geïsoleerd is, kan tot 30 procent van de woningwarmte ontsnappen. Om hiervoor een oplossing te kunnen bieden, werken we met verschillende materialen afhankelijk van de situatie ter plaatse.

Verschillende diktes en isolatiekwaliteiten zijn mogelijk in functie van de wensen van de klant, de geldende normen en het budget. Zo werken we vaak met PIR platen, maar ook gecacheerde EPS-panelen behoren tot de mogelijkheden. Samen met de klant wordt steeds de gepaste oplossing gevonden.

Na de isolatie komt de dakdichting

Ook voor de afwerking beschikken we over verschillende materialen en systemen.

LAD is een gecertificeerd plaatser van Restrix® Dit is een combinatie tussen bitumen (roofing) en EPDM (rubber) met een ingewerkt wapeningsnet. Dit product wordt gekleefd op het dak of op de onderliggende isolatiepanelen. De naden worden vlamloos gelast. Steeds worden aangepaste dakrand-profielen voorzien. Resitrix® kan zowel op nieuwbouw- als renovatiedaken worden gelegd, en ook op bestaande roofing worden aangebracht.

Uiteraard werken we ook met meer klassiek bitumineuze dakdichtingsmaterialen. Dit kan een tweelaagse roofing zijn, maar ook het eenlaagse De Boer Duo High Tech.
Tot slot bestaat ook de mogelijkheid om een kunsstofafdichting te voorzien. Deze worden eerder gebruikt bij grote industriële klanten.

De verschillende mogelijkheden worden steeds ter plaatse toegelicht door één van onze expert-adviseurs tijdens het plaatsbezoek aan uw project. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden zal een voorstel op mat uitgewerkt worden.

Meer dan 60 jaar ervaring in platte daken zowel industrieel als particulier, nieuwbouw als renovatie.

Dakwerken te Sint-Truiden

Dakwerken te Sint-Truiden

Meer dan uw dak isoleren en vernieuwen

LAD doet meer dan uw plat dak vernieuwen. U kunt ons ook inschakelen voor de plaatsing van lichtkoepels, of voor herstellingen. Ook kleine timmerwerken of de plaatsing van rookgas- en ventilatiedoorvoeren behoren tot de mogelijkheden.

Hebt u een plat dak dat u grondig wilt laten isoleren? Of is het dringend aan een opknapbeurt toe?

Laat ons iets weten via mail of telefoon. Wij laten onze lokale vertegenwoordiger zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een plaatsbezoek en een gratis diagnose. Op basis daarvan zorgen we voor een voorstel dat perfect binnen uw budget past!